Levenstond Seafood kiest geen compromissen, maar is enkel met het beste tevreden. Natuurlijk begint alles bij de bron. Of het land van oorsprong nu IJsland, Noorwegen, Schotland of Sri Lanka is, de kwaliteit waarmee gestart wordt, moet optimaal zijn. Levenstond Seafood kiest dan ook resoluut voor de korte en minder agressieve visvangstmethodes. Enerzijds is dit een garantie voor minder verwondingen aan het visvlees, anderzijds beschermt deze werkwijze de jongere vis.
Vervolgens is het een kwestie van kort op de bal te spelen. Levenstond Seafood kiest er resoluut voor om de gevangen vis prérigor te laten verwerken. Ook zullen de producten steevast met het vliegtuig worden aangevoerd zodat er geen kostbare verwerkingstijd verloren gaat. Al deze aandachtspunten dragen bij tot een extreem kort tijdsverval tussen vangst en het verkoopbaar maken van het product, wat de klant in het eindproduct dan ook zal weten te appreciëren.
Tijdens elk productieproces zijn zeer strenge normen van kracht. Net zoals het eindproduct moeten ook de werknemers aan hoge eisen voldoen. De periode waarin een product in stock mag blijven, is gelimiteerd en wordt als dusdanig nauwgezet geregistreerd. De eigen logistieke eenheid zorgt voor een vlotte bediening en staat steeds paraat om het beste te leveren wat de zee te bieden heeft.