Levenstond Seafood denkt aan de toekomst, zowel als bedrijf als als mens onder de mensen. Het bedrijf biedt dan ook een helpende hand in het beschermen van de visbestanden. De vangsten in open zee zullen enkel gekocht worden van liners, longliners en zegelringvissers. Levenstond Seafood koopt steeds rechtstreeks van de visser en doet geen beroep op visafslagen. Het bedrijf wil hiermee een langetermijnrelatie opbouwen met de visser en samen met hem bekijken hoe de beste producten kunnen worden aangeboden. De vissers waarmee Levenstond Seafood duurzaam samenwerkt, brengen de zones in kaart waar de kleine vis zit. Ze zullen er geen vis bovenhalen, maar enkel vangen wat moet gevangen worden, en hierbij ‘zachte’ visvangsttechnieken gebruiken waarmee de bodem geen beschadiging wordt toegebracht.
Ook gekweekte vis is voor Levenstond Seafood een goed antwoord op de stijgende vraag naar vis. Het bedrijf kan dan ook een uitgebreide waaier van gekweekte vissoorten aanbieden. Ook kweker van deze vissoorten krijgt een eisenpakket opgesteld, dit alles met het oog op een duurzame langetermijnrelatie.